De vorba cu Irina Reisler

Full Version: RETETE CU CALORII NEGATIVE
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4
Alimentele cu calorii negative sint cele care topesc, cel mai repede, grasimile din organism. Ca sa fie digerate, aceste alimente supun organismul la efort si ard un numar mai mare de calorii, din depozitele de grasimi, decit contin ele.

* CA SA VEZI REGULILE ACESTUI REGIM, CLICK AICI.

* IN ACEST THREAD, GASESTI RETETE PENTRU DIETA CU CALORII NEGATIVE.

* ATENTIE ! AICI SE POT POSTA EXCLUSIV RETETE CU CALORII NEGATIVE. MESAJELE CU UN ALT CONTINUT SI RETETELE CARE NU AU LEGATURA CU ACEST REGIM VOR FI STERSE DE CATRE ADMINISTRATORUL FORUMULUI, FARA NICI UN AVERTISMENT PREALABIL.
Cocteiluri de fructe, legume si plante

Acestea se pot bea in fiecare zi, cu 15 minute inainte de masa de seara:

1. Sucul de la o mandarina, 1 lingura apa plata, 2 linguri infuzie de soc, un praf de scortisoara.
2. ½ pahar suc proaspat de rosii, 3 linguri supa de morcov, un praf nucsoara.
3. ½ pahar suc proaspat de mere, 3 linguri de suc de lamaie
4. ½ pahar suc de grapefruit, ¼ pahar apa plata
5. ½ pahar infuzie de menta, 1 lingura suc de caise, cateva picaturi de zeama de lamaie.
Supa verde:

10-12 frunze de spanac, 2 foi de varza, 4 foi salata verde, patrunjel tocat, 2 frunze proaspete de menta, frunza de telina, 750 ml apa. Se fierbe totul la foc mic timp de 45 minute, dupa care se mixeaza, se adauga piper si o lingurita ulei de masline, se presara cu patrunjel proaspat tocat. Pofta buna!
Supa roz

O rosie, 2 morcovi, 1 nap, 750 ml apa. Se fierbe la foc mic 45 minute, dupa care se mixeaza. Se consuma rece, simpla sau cu o lingurita iaurt.
Supa de dovleac

1 felie de dovleac (circa 150 gr de miez), 1 pahar lapte, 750 ml apa, nucsoara, o lingurita iaurt sau smantana slaba. Se fierbe dovleacul taiat cubulete mici, aproximatix 1 ora, se scoate si se paseaza bine, se adauga lapte clocotit si un praf nucsoara. Se serveste cu lingurita de iaurt sau smantana slaba.

Supa limpede de legume, ramasa de la fiertul legumelor ce se pregatesc ca garnitura, este cea mai simpla si mai la indemana.

Salate

Salata de patrunjel, reteta mea


O legatura buna de patrunjel proaspat, o rosie mica, ½ ceapa uscata sau 2 fire ceapa verde, un castravete mic, ½ de ardei gras (verde, rosu galben, dupa preferinta), un catel de usturoi, sare, piper si o lingurita ulei de masline ( e foarte buna si fara ulei), ardei iute.
Totul se toaca marunt, se asezoneaza si se serveste la mancare calda, la fripturi, carne rece. Daca nu puneti rosie, adaugati si suc proaspat de lamaie.
Salata de cruditati

1 telina, 4-5 morcovi, 1 radacina de patrunjel. Se rad pe razatoare mare, si se acopera cu un sos facut din o lingura mustar, o lingura ulei, zeama de la ½ de lamaie si 2-3 linguri apa plata, sare si piper. Se presara cu patrunjel proaspat tocat.
Salata de pui

O salata verde, cate o jumatate de ardei gras rosu, verde, galben, 2-3 fire ceapa verde sau ½ ceapa uscata. ½ piept de pui fiert, gratar sau facut la cuptor.
Se spala si se rupe salata in bucati, se taie ardeiul fasii subtirii, ceapa verde se taie rondele, cea uscata pestisori, puiul se taie fasii. Se adauga un sos facut din o lingura mustar, o lingura ulei, zeama de la ½ de lamaie si 2-3 linguri apa plata, sare si piper dupa gust. Se presara cu patrunjel proaspat tocat.
Aceasta salata se consuma la fel unic de mancare sau cel mult cu o cescuta de supa.
Salata de sfecla rosie

Sfecla fiarta, taiata felii subtirii sau rasa pe razatoarea mare, un varf de cutit de hrean ras, o lingurita de ulei de masline si suc prospat de lamaie.
Salata de castraveti

3-4 castraveciori, ½ legatura de marar, un praf de sare, suc de lamaie si 1-2 linguri de apa.
Salata de ridiche neagra

O ridiche neagra, se da pe razatoarea mare se presara un praf de sare, o lingurita de ulei. E foarte buna cu cartofi copti sau la cuptor.
Salata de legume la gratar

Vanata, dovlecel, ardei gras sau capia, ceapa, praz ,rosie, castravete. Se coc pe gratar, ardeiul se curata de coaja, la fel si rosia. Vanata si dovlecelul se coc rondele, ceapa felii, prazul rondele, castravetele taiat pe lung sau rondele, in functie de marime. Se pun toate intr-un vas, ardeiul se rupe fasii, rosia se taie cubulete si totul se amesteca cu un sos facut din 1-2 linguri de ulei, zeama de lamaie, 3 catei de usturoi zdrobiti, 2-3 linguri de apa, sare si piper. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Salata de pui cu grapefruit rosu

1/2 piept de pui la gratar, cateva funze de salata verde, 4-5 felii de grapefruit taiate in sferturi, 1/2 de morcov ras, suc de lamaie, sare si piper, o lingurita de ulei.
Chiftelute de pui

1 piept de pui tocat, 1 dovlecel fiert cu tot cu coaja si facut piure, un catel de usturoi, 1 fir de ceapa, marar, patrunjel, 1 albus de ou. Se amesteca toate ingredientele si se formeaza chiftelute, care se pot frige la teflon sau pe gratar.
Deasemeni se pot coace in cuptorul bine incins, intr-o tava in care punem putina apa si o lingurita de ulei, alaturi de rondele de morcov, fasole verde, bastonase de telina, rondele de praz, astfel avand un fel complet de mancare.
Se pot face si cu carne de vitel sau vita, dar se da carnea de doua ori prin masina de tocat.[attachment=28483] la cuptor [attachment=28484] la gratar
Musaca fara cartofi

1 vanata, 3 dovlecei, o ceapa uscata mare sau doua mici, 2 fire usturoi verde sau 3-4 catei uscat, 1 piept de pui, marar, 2 ardei grasi copti si curatati, patrunjel cate o legatura, o lingura de bulion, 1 rosie bine coapta.

Vanata si dovlecelul se taie rondele de 1 cm, ½ ceapa pestisori fini, usturoiul rondele sau cateii pisati, ardeiul fisii cat mai fine.
Se toaca pieptul de pui, la care se adauga cealalta jumatate de ceapa taiata marunt, marar si patrunjel tocat, un dovlecel fiert si pasat, sare, piper
Vanata si dovlecelul cu se curata de coaja.
Se unge un vas cu putin ulei si se pune un strat de vanata, unul de dovlecel, unul de ardei copt si ceapa, usturoiul, puiul tocat, se continua cu legume in ordine inversa, iar deasupra se pun rondele de rosii. Se adauga apa, cat sa acopere, in care punem si bulionul si se da la cuptor pentru 1-1.30. Cand este gata se presara restul de marar si patrunjel tocat.
Musacaua se poate face si fara carne. Se adauga un strat bun de rosii bine coapte si orice alte legume dupa gustul fiecaruia.
Zacusca altfel ( o garnitura perfecta, dar si un fel de mancare)

1 vanata, 1 dovlecel, 1 castravete, 2 rosii, 1 ceapa uscata, 1 ardei gras, o lingurita de ulei, un praf de cimbru, sare, piper, patrunjel verde.
Vanata, dovlecelul, castravetele se taie rondele si se pun cate 1 minut pe fiecare parte, pe gratar sau in tigaia de teflon fara ulei.
Cand sunt gata se pun alaturi de ceapa taiata pestisori, ardeiul taiat cubulete, rosia cubulete, intr-o cratita in care am pus uleiul si ½ de cescuta de apa. Se asezoneaza cu cimbru, sare, piper si se fierbe la foc mic, amestecand des. Se mai adauga apa calda daca este nevoie, pana cand legumele sunt bine fierte. Se presara cu patrunel proaspat tocat.
Tocanita de vita cu morcovi.

200-250 gr carne de vita taiata felii subtiri, 5-6 cepe uscate taiate pestisori, 4 morcovi taiati rondele, 2 rosii sau o lingura de bulion, pasta de tomate, 1 foaie de dafin, cimbru, ardei iute, sare, piper, 1 lingura de ulei, o legatura de patrunjel.
Se pun feliile de carne in vas cu uleiul si ½ ceasca de apa, sare, piper si se lasa sa se inmoaie, dupa care se adauga ceapa, morcovii, foaia de dafin, ardeiul iute bine maruntit ( se pune dupa gust), cimbru si se lasa sa fiarba inabusit pana ce carnea este moale. Se adauga apa calda pe parcurs,daca este nevoie. Cand este aproape gata se pun rosiile sau bulionul. Se serveste cu patrunjel tocat proaspat.
Mancare de marar cu piept de pui

8-10 legaturi de marar proaspat, 1 ceapa, o lingurita de bulion, o jumatate piept de pui, sare, piper, o lingurita de ulei.
Se taie puiul cubulete si de adauga impreuna cu ceapa in uleiul amestecat cu cu o lingura de apa, sarea si piperul. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga mararul bine spalat si tocat mare. Se lasa sa fiarba cca 15 minute, dupa care se adauga bulionul si se mai clocoteste 2-3 minute.
O reteta pentru toata familia (4 persoane)
Carne de porc condimentata


500 gr carne de porc, pulpa slaba dezosata
1 frunza de dafin, 3-4 catei de usturoi, 6 cuisoare, 2 frunze prospete de salvie (cea uscata se lasa la inmuiat in apa rece 10-15 minute), 3 boabe de ienupar, 350 ml supa de legume, sucul de la ½ de lamaie, sare, piper.
Se cresteaza carnea si se impaneaza cu usturoiul, ienuparul, cuisoarele. Se rumeneste putin pe toate partile in tigaia de teflon dupa care se sareaza, se pipereaza, se adauga supa de legume calda, dafinul si salvia. Se lasa la foc mic sa se inabuse, cca 1 ora si jumatate.
Se serveste cu varza sau morcovi fierti. Este excelenta pentru o masa de pranz duminica cu toata familia.
Budinca de pui cu rosii

Un piept de pui fiert si tocat, o rosie mare decojita si facuta piure, 1 ou intreg + un albus, o lingura de faina de secara, 250 ml lapte, sare, piper.
Se caleste rosia 10 minute intr-o tigaie fara ulei si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale, se dizolva faina in jumatate din lapte rece, apoi se adauga ouale batute. Se incorporeaza, carnea tocata, rosia racita, apoi restul de lapte, care trebuie sa fie fierbinte si se amesteca incontinuu, pana la omogenizare.
Se pune totul intr-o tava adanca, pe care am pus hartie de copt si se coace 20 de minute.
E buna si rece si calda alaturi cu o salata.
[attachment=26523][attachment=26524]
Friptura la gratar, de vita sau porc.

Pe farfuria pe care o veti servi, faceti un pat de ceapa taiata pestisori foarte fini. Puneti friptura fierbinte peste ceapa si presarati apoi patrunjel.
File de peste cu legume la cuptor

1 file de peste alb, 1 morcov taiat bastonase subtiri, o felie de telina taiata bastonase subtiri, suc de lamaie, piper, sare. Se usuca bine fileul de peste, se pune pe folie de aluminiu, se adauga legumele, se sareaza, se pipereaza, se adauga sucul de lamaie. Se face un pachetel din folie, care sa cuprinda bine totul si se da la cuptor pentr 30-40 de minute.
Peste cu legume

2 bucati de peste de 150-200 gr, dupa preferinta, 2 cepe, 3-4 rosii, 2 ardei grasi, 3-4 catei de usturoi, o frunza de dafin, 2-3 frunze de busuioc, un praf de cimbru,cateva boabe de piper, o legatura de marar.
Se spala bine pestele. Ceapa se taie pestisori, ardeiul fasii, rosiile rondele.
Intr-o cratita cu pereti grosi si mai adanca, se pune primul strat de ceapa, apoi ardeiul, rosiile, bucatile de peste usor sarat si piperat, iar ceapa, ardei, rosii. Se adauga foaia de dafin, busuiocul, cimbrul, piperul si un praf de sare. Se adauga o cana mare cu apa si se pune pe foc mare la inceput, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic. Nu se amesteca in cratita, se scutura ca sa nu se lipeasca. Se fierbe cam 45 minute. Se poate baga si la cuptor. Cand este gata se presara marar tocat.
Frigarui de pui sau peste

Carnea se taie cuburi. Legumele cu care se alterneaza, ardei, ceapa, castravete, dovlecel, rosie. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se frig pe graturul bine incins!
Sote de legume, garniturile

Morcovi rondele, fasole verde, mazare verde, brocoli, conopida, varza dulce, oricare dintre aceste se fierb in apa cu sare, aromata cu cimbru. Cand sunt fierte legume se strecoara si se presara cu verdeata proaspat tocata. Se poate adauga si un strop de ulei de masline.
Pui Mexican

1 piept de pui, ardei gras rosu, verde si galben cate 1 bucata, 2 cepe, 1 rosie, sare, piper, cimbru, patrunjel, 1 ardei iute

ceapa tocata marunt si puiul taiat cubulete, se inabuse in putin ulei amestecat cu 1 lingura de apa. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se lasa sa fiarba cca 15 minute, dupa care se adauga ardeii grasi taiati feliute, ardeiul iute tocat si rosia data pe razatoarea mare. Daca e nevoie, completati cu apa clocotita. Ardei iute, puneti atat cat va place. Se mai fierbe inca 15 minute, iar la sfarsit se adauga patrunjelul proaspat tocat.
Sos de rosii, pentru peste, carne si legume la gratar

4 rosii mari bine coapte, 4-5 catei de usturoi, patrunjel tocat, cimbru, 2-3 frunze de menta proaspata, oregano, cimbru, putina zeama de lamaie.

Se coc rosiile pe gratar sau pe tabla, pana se rumenesc pe toate partile.
Se scot, se curata de coaja si se paseaza cu furculita intr-un castron. Se adauga usturoiul pisat, menta tocata marunt, patrunjelul si restul condimentelor. Se pune sare si piper, iar la sfarsit suc de lamaie dupa gust. Se poate adauga si ardei iute. Se tine la rece 30 minute.
OUA "NEGATIVE"

Ingrediente: 8 oua fierte tare (vom folosi doar 4 galbenusuri), 3 fire ceapa verde, 3 castraveciori in otet, 8-10 ciupercute fierte, 1/2 legatura marar, 1/2 legatura patrunjel, 2 linguri ulei samburi str./ masline, 1 lingura mustar, zeama de lamaie, piper, boia dulce/ iute.

Preparare: ouale se taie in doua, se toaca marunt ciupercile, castraveciorii, ceapa, verdeata, usturoiul il pisati adaugati condimentele si amestecati. Intr-un castronel amestecati ca la maioneza cele 4 galbenusuri, cu mustarul, uleiul si zeama de lamaie apoi omogenizati bine cu legumele, umpleti albusurile si gata.

Pofta buna!!! [attachment=26539]
PUI CU CIUPERCI

Ingrediente: 1 piept pui taiat fasii, 1 ardei gras verde/ rosu, 1 ceapa mare rosie, 1 lingurita ghimbir razuit, 3 graunti usturoi, 2 linguri bulion, cateva frunze de ceapa verde, 100ml vin alb sec, 2 linguri sos soia, piper, sare, boia dulce, marar, patrunjel, 1 lingura ulei samb str./ masline.

Preparare: pieptul de pui se pune la inabusit in ulei, cand aproape a secat toata apa se adauga ceapa si ardeiul taiate mai mari, ghimbirul si jumatate din usturoiul pisat, se acopera si se amesteca din cand in cand. Intr-un castronel dizolvati bulionul in vin si sosul de soia, puneti condimentele si adaugati peste ciuperci. Lasati preparatul la foc maxim, neacoperit cca 10 minute amestecand continuu, opriti focul adaugati ceapa verde taiata, restul de usturoi si gata. Presarati patrunjel si marar proaspat.

Pofta buna!!! [attachment=26541]
PIEPT DE PUI CU ANANAS SI MAR

Ingrediente: 1 piept de pui taiat cubulete, 1 mar acrisor taiat cubulete, 2-3 rondele ananas proaspat taiat cubulete (se poate si cu cel conservat), 2 morcovi, 1 ceapa, 4 graunti usturoi zdrobiti, 1 lingurita ghimbir dat pe razatoare, 1 lingura ulei samb str./ masline, sare, piper, 1 plic/ 3 linguri sos dulce-acrisor (se gaseste in comert), 2 linguri sos soia, 100ml apa calda.

Preparare:puiul se inabusa in ulei, se adauga ceapa taiata fideluta (mai mare), morcovul rondele dat pe razatoare, usturoiul, ghimbirul, sosul de soia si cel dulce acrisor, apa calda. Dupa cca 5 minute se adauga marul si ananasul, se mai lasa la foc mare cca 2-3 minute si gata.

Pofta buna!!! [attachment=26542]

Sosul dulce- acrisor se poate prepara si acasa: 2 linguri otet, 1 lingurita fructoza, 2 linguri sos soia, sare, piper, 2-3 linguri bulion si 5 linguri apa, se dau in clocot si se lasa la racit

IMPORTANT! Daca folositi ananas din compot, este de preferat sa faceti sosul dulce-acrisor fara fructoza, altfel s-ar putea sa fie prea dulce, si sa nu va puteti bucura de savoarea preparatului.
Taietei/ spaghete cu legume negative

Ingrediente: 1 morcov, 1 ceapa rosie, 1 lingurita ghimbir razuit, 4 graunti usturoi, 2 bete telina, varza alba, 1 lingura ulei samb str./masline, putin piper, chili, patrunjel uscat, 3 linguri sos soia, 100 ml apa calda.

Preparare: in lingura de ulei adaugati ceapa si morcovul taiate fideluta mai mare, telina bucati, usturoiul zdrobit, ghimbirul razuit si varza tocata mai mare, adaugati sosul de soia si apa si lasati la foc mare cca 5-6 minute amestecand continuu. Adaugati condimentele si gata.

Fierbeti taieteii/ spaghetele conform indicatiilor si amestecati cu legumele.

Pofta buna!!! [attachment=26543]
Piept de pui cu susan si muraturi desarate/legume negative

Ingrediente: 1 piept de pui, 2 linguri susan, 1 lingura ulei masline/ samburi str., 1 lingura boia dulce, 2 linguri sos soia, sare, piper.

Preparare: taiati pieptul de pui fasii, puneti-l la inabusit in ulei, adaugati condimentele si sosul de soia si lasati la inabusit pana se evapora toata apa, adaugati apoi susanul si usturoiul pisat si mai lasati cca 1 minut amestecand continuu.

Serviti cu muraturi desarate/legume negative: conopida, sfecla rosie, telina, castraveciori, varza rosie, etc.

Pofta buna!!! [attachment=26544]
Chiftelute negative din piept de pui/ curcan

Ingrediente: cca 700gr piept pui/ curcan tocat, 2 cepe albe+ 1 rosie, 2 morcovi, 3 dovlecei, 8 graunti usturoi, 2 ou, 1 leg. mare marar, 1 leg. mare patrunjel, sare, piper, boia ardei dulce, busuioc uscat, oregano uscat, suc rosii.

Mod preparare: se dau pe razatoarea mare dovleceii si morcovii, se amesteca cu carnea, ceapa tocata marunt, verdeata, usturoiul pisat, condimentele, ouale. Intr-o tava de teflon/ yena puneti sucul de rosii, condimentati-l si adaugati chiftelutele in el, merge la cuptor pt cca 30- 40 de minute, la jumatatea timpului intoarceti chiftelutele. NU CONTINE ULEI!

Se serveste cu sosul format si optional iaurt degresat. POFTA BUNA!!! [attachment=26546]
PUI CU NEGATIVE

Ingrediente: piept pui, 2 cepe, 2 morcovi, 1 bucatica telina rasa, varza alba, 2 fire ceapa verse, 6 graunti usturoi, 1 lingura sos soia, 1 lingura ulei sem struguri, sare, piper.

Preparare: taiati pieptul de pui si puneti-l la inabusit in ulei, adaugati morcovul rondele, telina si ceapa fideluta peste pui la inabusit, dupa cca 8-10 minute adaugati varza, ceapa verde si usturoiul tocat marunt, sosul de soia si condimentele, mai lasati acoperit cca 2-3 minute si gata.

POFTA BUNA! [attachment=26547]
VITA/PUI CU MUULTE NEGATIVE

Ingrediente: 300g carne vitel/ piept pui/ curcan, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras, 1 morcov, 3 bete groase telina (tulpina), 4 graunti usturoi, 1 lingurita ghimbir ras, 2 linguri ulei samburi struguri, 2 linguri sos soia, putina sare, piper, boia de ardei dulce, 100ml vin alb demisec, 100ml apa calda.

Preparare: taiati legumele julien, carnea se va taia cubulete sau fasii subtiti contra fibrelor muschiului. Intr-o tigaie work sau teflon puneti uleiul si inabusiti carnea pana se evapora aproape tot lichidul, adaugati vinul, apa si toate legumele, amestecati pentru a se patrunde bine legumele, dupa cca 5 minute la foc mare adaugati sosul de soia, si restul condimentelor, lasati inca 2-3 minute si gata.

POFTA BUNA!!! [attachment=26550]
Mancare de dovlecei

3-4 dovlecei, 2 cepe uscate, 4-5 catei de usturoi, 1 rosie, patrunjel si marar proaspat, o lingura de ulei, sare, piper.

Se pun la inabusit cepele, in ulei cu putina apa si putina sare. Cand s-a inmuiat se adauga dovlecei taiati cubulete, cu tot cu coaja, usturoiul, rosia data pe razatoare, piperul si se lasa la fiert 10-15 minute. La sfarsit se adauga verdeata tocata.
[attachment=26591]
Branza cu verdeturi

Un amestec de branzeturi: 100 g de cash, 100 g urda, 50 g telemea f putin sarata de v.a.c.a. , 1-2 linguri de iaurt.
1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 2 castraveciori, piper.

Se toaca verdeata, se rade castravetele pe razatoarea mare si se pun peste amestecul de branza, se adauga iaurtul si se paseaza cu furculita, sau cu mixerul, pana se obtine o crema.
Se poate servi pe ardei gras, rosie, castravete.
[attachment=26596]
Mancarica de pui, cu telina si morcov

1 piept de pui, o telina mica cca 100g, 2 morcovi, 1 ardei gras sau capia, 2 cepe, 1/2 lingurita ghimbir ras, 1 radacina de patrunjel, 1 rosie, 1 lingura de ulei, sare, piper, cimbru.

Se taie pieptul de pui, fasii sau cubulete, dupa preferinta si se pune in tigaie cu ceapa taiata pestisori, in o lingura de ulei. Se pune capacul si se inabuse, la foc mic, amestecand din cand in cand pana se inmoaie. Se adauga telina taiata bastonase, morcovii rondele f subtiri, ardeiul fasii, radacina de patrunjel data pe razatoarea mare, ghimbitul, rosia tocata cubutele mici, cimbru si piperul. Se lasa la fiert 10 minute. Cand e gata se presara cu verdeata, proaspat tocata.
[attachment=26598]
Salata de pui cu telina

300g carne de pui fiarta si maruntita, o telina mare data pe razatoarea mare, 1 morcov ras pe razatoarea mica, 1 ardei rosu mare, 2 castraveti murati, taiati rondele foarte subtiri, sare si piper, 1 legatura de patrunjel tocat.
Se amesteca totul intr-un castron si se adauga un sos din 2 linguri mustar, 1 lingura de ulei, zeama de lamaie si 1-2 linguri apa rece. Se amesteca bine. Pofta buna. [attachment=26599][attachment=26600]
Piept de curcan cu ciuperci si telina

400 g piept de curcan, taiat fasii, 1/2 kg de ciuperci, 1 ardei gras rosu si unul verde, 1 telina mare, 2 cepe mari, 5-6 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita ghimbir ras, o rosie, sare, piper, o lingura de ulei.

Se pune curcanul in uleiul incins si se inabuse sub capac. Cand s-a albit se adauga ceapa taiata pestisori, ciupercile taiate feliute, ardeii fasii subtiti, telina taiata bastonase, ghimbirul, sarea, piperul si usturoiul si se fierbe la foc mic 10 minute. Se adauga rosia data pe razatoare si se mai fierbe inca 5 minute. Cand e gata se adauga verdeata tocata.
[attachment=26601][attachment=26602]
SALATA CU CARNE DE PUI SI LEGUME NEGATIVE

Ingrediente: piept sau pulpa de pui (fierte, facute la gratar/ cuptor), varza, 1 morcov, 1 felie telina, marar+patrunjel proaspat, zeama 1 lamaie, 1 ling. ulei samb. str., sare, piper.

Mod de preparare: se taie cubulete carnea de pui, varza, morcovul si telina se taie julien, se adauga patrunjelul tocat, zeama de lamaie, sare, piper, uleiul. Amestecati bine si asteptati cca 10 minute inainte de a manca, pentru o savoare mai intensa (carnea va avea un gust deosebit datorita sucului format).

POFTA BUNA!!! Tongue [attachment=26763]
Pulpa de curcan cu ciuperci si urechi de lemn

Ingrediente: 1 pulpa de curcan dezosata, 350gr ciuperci proaspete, 15 ciuperci "urechi de lemn", 1 morcov, 1 ardei gras, 1 ceapa, 4 graunti usturoi, 1 lingura ulei masline/ samb str., 3 linguri sos soia, piper, boia ardei dulce/iute.

Preparare: taiati pulpa de curcan suvite subtiri si puneti-o la inabusit in ulei, cand este evaporat aproape tot lichidul adaugati toate legumele taiate julien/ rondele si lasati acoperit la foc mare cca 8-10 minute, adaugati apoi sosul de soia, piperul, boiaua, usturoiul, mai dati un clocot si gata.

Pofta buna!!! [attachment=26858]

Nota: "Urechile de lemn" se comercializeaza deshidratate, pentru a le putea prepara este necesar sa le puneti in apa fierbinte cca 25-30 minute, apoi se pot adauga in preparat.
Pui cu varza si legume

1 piept de pui, taiat cubulete
1/2 kg varza dulce, o telina mica, 3-4 morcovi, 2 ardei grasi, 2 cepe, o rosie, cimbru, busuioc, sare, piper si o lingura de ulei. Marar si patrunjel.

Se pune puiul in tigaie, cu ceapa taiata pestisori, intr-o lingura de ulei, sare si piper. Se amesteca bine si se acopera cu capacul. Dupa 2-3 minute, se adauga telina si morcovul taiate bastonase subtiri, ardeii taiati fideluta. Se mai lasa la inabusit 4-5 minute dupa care se adauga varza tocata, cimbru si busuioc. Daca e nevoie se adauga putina apa. Se lasa la fiert alte 5 minute, se adauga rosia. Cand e gata se pune deasupra verdeata tocata. [attachment=27091]
BUDINCA DE MERE

2 mere mari
2 linguri rase de faina integrala
1 ou+ 1albus
esenta rom, scortisoara, o lingurita de zahar brun.
Mere se rad si se storc bine de suc. Sucul obtinut se masoara si daca este nevoie se adauga apa pana la 250 ml lichid.
Se dizolva faina in jumatate din sucul rece. Se bat ouale si se adauga usor peste faina, se pun merele rase, aromele si 1 varf de cutit de praf de copt sau bicarbonat de sodiu, dizolvat in zeama de lamaie. La sfarsit se adauga restul de suc, incalzit si se amesteca bine.
Se pune totul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 de minute.[attachment=28486]
las si eu o reteta de negative
mancarica de ciuperci cu carne de curcan
ingrediente:
carne de curcan-500g
ciuperci-300g
usturoi-6-7 catei
ulei de masline 2 linguri
sare
calesc un pic carnea in ulei cu putina apa
adaug ciupercile taiate bucatele mici
amestec carnea cu ciupercile adaug apa cat sa treaca un pic peste ele
pun capacul asa ies mai moi,las sa fiarba cam 40 min apoi adaug usturoiul taiat rondele sau pisat depinde cum doriti mai las 10 min apoi adaug sare si piper dupa gust!
pofta buna!
LEGUME LA CUPTOR

1 dovlecel,
2 fire ceapa verde,
4 ciuperci,
o tulpina de telina,
1/2 telina ,
1 rosie,
1/2 ardei gras,
1 ardei iute,
2 graunti usturoi
cimbru, tarhon, sare, piper,
patrunjel, marar,
2 linguritze ulei ss.

Se taie dovlecelul si telina, bastonase, ardeiul gras fidelutza, ciupercile si rosia cubulete, ceapa verde, ardeiul iute, tulpina de telina si usturoiul, rondele. Se pun intr-un vas termorezistent, se adauga cimbru, tarhon, sare, piper, uleiul si apa pana se acopera legumele pe jumatate. Se dau la cuptor pentru 10 -15 minute. Cand sunt gata se adauga patrunjel si marar dupa gust. Pofta buna!
SALATA CU PIEPT DE PUI

1 piept de pui (fiert, la gratar sau cuptor)
1/4 varza potrivita,
2 gogosari murati,
1/2 castravete proaspat sau 2 castraveti cornison proaspeti,
1-2 rosii,
1 legatura patrunjel
sare
piper
tarhon

Dressing: 1 iaurt mic degresat (140 g) + 1 graunte usturoi pisat + o linguritza de apa.

Se taie pieptul de pui cubulete, varza tocata subtire, gogosari cubulete, castravete si rosie cubulete, se amesteca toate, se adauga sare, piper, tarhon, dupa gust.
Separat se prepara dressingul din iaurt, usturoi pisat si o linguritza de apa si se adauga peste salata de pui. Pofta buna!
GHIVECI DE LEGUME CU PUI

1 piept de pui taiat cubulete,
5-6 ciuperci,
2 morcovi,
2 cepe,
1 dovlecel,
1 ardei gras,
1 vanata,
2 rosii,
1 tulpina de tzelina,
3 graunti de usturoi,
o lingura de ulei ss,
cimbru proaspat, tarhon, marar

Se pune pieptul de pui in tigaie, cu ceapa taiata julien, intr-o lingura de ulei, sare si piper. Se adauga ardeiul, morcovul, taiate cubulete. Dupa ce se inmoaie, se adauga dovlecelul, vanata, ciupercile, tulpina de telina, taiate cubulete. Se adauga rosia si apoi putina apa, tarhon uscat. Cand este aproape gata se adauga si usturoiul tocat marunt sau pisat iar la sfarsit, dupa ce se ia de pe foc, se adauga cimbru proaspat, marar.

Pofta buna!
Salata de dovlecei cu tzatziki

Avem nevoie de dovlecei,ceapa rosie(eu am pus si ceapa verde),castraveti murati,rosii,piept de pui la gratar,castravete,iaurt.
Se curata dovleceii si se dau pe razatoarea mare sau se taie fideluta;se adauga ceapa taiata,castravetii murati,pieptul de pui la gratar si rosiile taiate cubulete sau felii si se condimenteaza dupa gust.
Se face tzatziki din castravete dat pe razatoare,iaurt,sare,piper,oregano si usturoi.
Se amesteca sosul cu salata si ...gata!Pofta buna![attachment=39006]
Model de meniu pentru 2 saptamani (dupa aceste 2 saptamani, sigur va veti familiariza cu dieta si veti stii cum sa va concepeti meniul zilnic)

LUNI

apa calda cu lamaie
md: salata de pui cu telina, cafea
pranz: pui cu varza si telina, ceai cald cu lamaie
cina: peste marinat si salata de fasole verde, ceai cald cu lamaie
ora 22 mar


MARTI

apa calda cu lamaie
md: 2 castraveti cu branzica frecata cu verdeturi, cafea
pranz: pui cu telina si morcovi, ceai cald cu lamaie
cina: varza cu 1/2 pulpita de pui, ceai cald cu lamaie
ora 22 kiwi



MIERCURI

apa calda cu lamaie
md:2 chiftelutze, ardei gras, cafea
pranz: mancarica de fasole verde cu pui, ceai cald
cina: salata de pui cu grapefruit rosu, ceai cald cu lamaie
ora 22 nectarina


JOI

apa calda cu lamaie
md: 2 linguri cereale integrale cu iaurt, cafea
pranz: vitel inabusit cu ceapa si usturoi, salata de rosii si castraveti, ceai cald
cina: rasol de vitel cu ardei iute si castraveti murati, ceai cald
ora 22 mar


VINERI

apa calda cu lamaie
md: 1/2 pulpa de pui si salata de sfecla cu hrean, cafea
pranz: musaca fara cartofi, ceai cald cu lamaie
cina: pui cu ciuperci, ceai cald cu lamaie
ora 22 ½ grapefruit


SAMBATA


apa calda cu lamaie
md: ardei gras cu pate vegetal si un castravete acru, cafea
pranz: frigaruie de pui, salata de cruditati, ceai cald
cina: pui cu telina si morcovi, ceai cu lamaie
ora 22 3-4 felii de pomelo

DUMINICA

apa calda cu lamaie
md: omleta de albusuri cu marar si putina branza, la teflon fara ulei, cafea
pranz: salata de pui, ceai cald
cina: varza calita cu ardei iute, ceai cald cu lamaie
ora 22 1 felie pepene galben



LUNI

apa calda cu lamaie
md: 2 felii urda, o rosie, un castravete, cafea
pranz: Mancare de marar cu piept de pui, ceai cald cu lamaie
cina: 3 ciupercute umplute, ceai cald cu lamaie
ora 22 mar

MARTI

apa calda cu lamaie
md: 1 bucatica de peste, cafea
pranz: piept de pui la gratar, vinete la gratar si salata de ceapa rosie, ceai cald cu lamaie
cina:peste la gratar cu lamaie, ceai cald
ora 22 ananas


MIERCURI

apa calda cu lamaie
md: 2 chiftelute cu mustar, cafea cu lapte
pranz: vitel la gratar cu ciuperci la gratar si castravete acru, ceai cald
cina: rasol de vitel cu salata verde, ceai cald
ora 22 mandarina


JOI

apa calda cu lamaie
md: dovleac copt, cafea cu lapte
pranz: salata de pui cu telina, ceai cald cu lamaie
cina: perlutze de branza cu castravete si usturoi, ceai cald cu lamaie
ora 22 para

VINERI

apa calda cu lamaie
md: urda cu rosie, cafea
pranz: budinca de pui cu fasole verde, ceai cald de ghimbir
cina: tocanita de vitel, ceai cald cu lamaie
ora 22 mar


SAMBATA

apa calda cu lamaie
md:1 felie branza, castravete, cafea
pranz: mancare de fasole verde cu rosii si usturoi si pui, ceai cald cu lamaie
cina: gratar 1/2 piept de pui, cu salata de varza, morcov si ridiche neagra, ceai cald cu lamaie
ora 22 1 felie ananas


DUMINICA

apa calda cu lamaie
md: 1 ou fiert, 1 felie cash, castravete, cafea
pranz: peste cu legume, ceai cald
cina: salata de cruditati, ceai cald
ora 22 portocala


cu mentiunea ca aceste meniuri sunt meniurile folosite de mine si sunt doar un exemplu. Nu au gustarile mentionate, pentru ca, la inceput, nu le-am avut. Apoi le-am adaugat, pentru ca o dieta nu te ajuta doar sa slabesti ci, te invata sa mananci corect si sanatos!
Budinca de pui cu rosii (varianta a doua)

Un piept de pui fiert si tocat, o rosie mare, un ardei gras, un dovlecel, o ceapa, un morcov, 3 graunti de usturoi, 1 ou intreg + un albus, o lingura de faina de secara, 250 ml lapte, sare, piper, tarhon, cimbru, busuioc.

Se dau pe razatoarea mare dovlecelul (cu tot cu coaja) si morcovul, se taie cubuletze rosia si ardeiul gras, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se calesc toate legumele pana se inmoaie ( se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, tarhon, busuioc) si scade apa din ele, intr-o tigaie fara ulei, si se lasa sa se raceasca.
Se bat ouale, se dizolva faina in jumatate din lapte rece, apoi se adauga ouale batute. Se incorporeaza, carnea tocata, legumele racite, apoi restul de lapte, care trebuie sa fie fierbinte si se amesteca incontinuu, pana la omogenizare.
Se pune totul intr-o tava adanca, pe care am pus hartie de copt (sau intr-un vas de yena) si se coace 20-25 de minute.
E buna si rece si calda alaturi cu o salata.

[attachment=39449]
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's