De vorba cu Irina Reisler

Full Version: FUGI DE ALB ! ALEGE NEGRUL !
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
FERESTE-TE DE ALB. ALEGE NEGRUL ! ALIMENTELE INTEGRALE, NERAFINATE SINT CELE MAI SANATOASE !

Zaharul alb, faina alba, orezul alb, cerealele albe - alimentele rafinate - sint doar citeva dintre alimentele pe care este bine sa le scoatem din alimentatia noastra, daca am decis sa adoptam un stil de viata corect si echilibrat. Fugiti de tot ce este alb si alegeti negrul ! Alegeti alimentele integrale ! Acesta este sfatul nutritionistilor.

Alimentele integrale, nerafinate, sint cele sanatoase, recomandate atit in diete, cit si in alimentatia zilnica a unei persoane cu greutate normala. Care este diferenta intre rafinat si nerafinat ? Totul este legat la modul de prelucrare a alimentelor, de ceea ce se pastraza si ceea ce se arunca, in timpul acestui proces. De exemplu, in cazul cerealelor integrale, nerafinate, ele contin bobul intreg, astfel pastrindu-si intacte toate elementele esentiale. In cazul cerealelor rafinate, bobul este macinat, rafinat, iar coaja lui si germenul sint inlaturate. Astfel, mare parte a valorii nutritive a bobului dispare, deoarece, din toate straturile sale, membrana exterioara si germenul contin cantitatile cele mai mari de elemente nutritive.

CONCRET, INLOCUITI:

* zaharul alb -> zahar brun (atentie ! intotdeauna sa cautati produsele pe care se mentioneaza ca sint fabricate din trestie de zahar. altfel, exista riscul ca zaharul sa fie doar semi-rafinat.)

* faina alba -> faina neagra, integrala

* orezul alb -> orez brun, nedecorticat

* cerealele albe si dulci -> cereale integrale

* piinea alba -> piine neagra, ideal din secara si neaparat prajita (atentie ! unii nutritionisti sustin ca grahamul nu este intotdeauna ce ar trebui sa fie, ci este obtinut prin culori artificiale !)

Toate alimentele integrale, nerafinate, este bine sa le cumparam de la plafar si din magazinele cu produse naturiste. Specialistii spun ca multe dintre produsele de supermarket sint doar semi-rafinate.
De ce slabesti mai usor, daca maninci alimente integrale ? E simplu: integral inseamna neprelucrat, netratat, inseamna natural, suta la suta. Astfel, alimentele, indiferent despre care alimente integrale este vorba, isi pastreaza intacte toate proprietatile nutritionale si aduc organismului un aport mare de substante hranitoare, chiar daca nu mincam mult. Cu alte cuvinte, ne saturam, cu portii mici, iar senzatia de satietate dureaza ore bune. La fel se intimpla si in cazul produselor Bio, in cazul produselor suta la suta naturale, care nu contin E-uri, conservanti, coloranti sau indulcitori artificiali.

Alimentele integrale si cele suta la suta naturale ajuta organismul si metabolismul sa functioneze normal, hranesc, detoxifica si, in final, ajuta la slabit. In VIDEO, aflii si alte secrete ale acestor alimente si vezi cum se prepara o tartina-prajitura din biscuti de ovaz, pasta de susan, gem fara zahar si seminte de cinepa. Atentie ! Pasta de susan aduce calciu, in organism, dar are un continut caloric mare. In curele de slabire, poate fi folosita rar si in cantitate mica !
Reference URL's