Thread Closed 
RETETELE CUCUIETELOR
02-11-2013, 04:14 PM (This post was last modified: 02-11-2013 04:20 PM by daniella.)
Post: #676
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Lasagna cu spanac si branza

foi de lasagna
branza mozarella light si/sau urda
spanac dezghetat si fiert cu unsturoi si ceapa (sau fiert si tocat daca aveti proaspat)
sos alb din lapte cu o lingura de faina

pus straturi, straturi si bagat la cuptor 45 minute
e foarte, foarte buna

       

Vreau, pot, o sa reusesc Smile h=1.60
start: 2007 oct-95
diso1: 2010 dec-80 ... 2011 mai-68
ment1: 2011...05;06;07;08;09;10;11;12-68kg
diso2: 2012...13.01-69.5; 13.02-66.5; 13.03-65.5; 13.04-65.2; 13.05-64.0; 13.06-63.5
ment2: 2012...06-63.5 Heart
Find all posts by this user
02-14-2013, 03:07 PM
Post: #677
RE: RETETELE CUCUIETELOR
TORT NAPOLEON

Ingrediente aluat :
- 300 g unt
- 750 g faina
- 200 g smantana, eu am pus de 18%
- 1 galbenus ou
- un praf de sare si un pliculet praf de copt

Folosim urmatoarele 2 creme:

Crema de unt cu lapte condensat:
- 400 g unt
- 250 g zahar pudra
- 2cutii lapte condensat
Untul, la temperatura camerei, se bate cu zaharul pana se incorporeaza bine si devine o crema spumoasa. Adaugat cate putin lapte condensat si batem cu telul pana se incorporeaza bine.

Crema cu lapte si oua:
- 1l lapte
- 3 oua
- 0.75 pahar de 250 ml
- 5 linguri faina sau amidon
- esenta vanilie

Se pune laptele intr-un ceaun pe foc. Intr-un bol se pun ouale si zaharul. Se bat bine, dupa care se ia putin lapte din ceaun, se adauga peste oua. Adaugam faina/amidonul, avand grija sa mestecam continuu ca sa nu faca cocolosi.
Cand laptele da in clocot, il luam de pe foc si adaugam compozitia din bol, ametecand continuu. Punem ceaunul inapoi pe foc, pana fierbe. Apoi il mai lasam pana crema incepe sa se ingroase ( aveti grija sa nu o ingrosati prea tare. Chiar daca pare un pic moale, dupa racire, devine mai consistenta). In tot acest timp, se invarte cu telul ca sa nu se prinda de ceaun. Cand e gata, adaugam esenta de anilie si o lasam la racit.

Cremele pot fi facute si cu o zi inainte si pastrate la frigider.

Preparea foilor:
Smantana se amesteca cu galbenusul, sarea si praful de copt. Intr-un alt bol se pune untul moale si faina, care se amesteca pana compozitia devine ca niste firimituri. Se adauga compozitia de smantana la cea de faina cu unt. Se framanta bine aluatul, dupa care se lasa la odihnit 10-15 minute.
Se imparte in 8 parti ( depinde cat de mari faceti foile. Ale mele au fost cam de 30 cm), se intinde fiecare foaie, se pune in tava, pe hartie de copt si se impunge cu furculita pe toata suprafata foii. Le coaceti la 200 grade si aveti grija ca se rumenesc foarte repede.
Toate marginile care raman de la foi ( eu le-am taiat cu cun capac) le coaceti ca sa fie folosite la ornat.
Prima foaie se unge cu crema de unt, dupa care se alterneaza. La mine ultima a fost cu crema de lapte si oua. Am mai imbracat partile laterale pe unde mi s-a parut ca mai sunt unele goluri. Crema mi-a ajuns exact, dar am pus fara jale, ca sa se imbibe foile bine.
Resturile ramase de la foi, le faramitati si le amestecati cu nuca de cocos. Ornati tortul cu aceasta compozitie, dupa bunul plac.
Se da la frigider peste noapte.
Pofta buna !


Attached File(s) Thumbnail(s)
       

Idea GRASIMEA UCIDE Idea
13.01.11 - 72.5 kg diso 2
18.06.11-65,7 kg start mentinere
Find all posts by this user
02-17-2013, 05:10 AM
Post: #678
RE: RETETELE CUCUIETELOR
PSEUDO AMANNDINE Smile

BLAT

2 oua
1 lingura de zahar brun
1 lingura de ulei
4 linguri mac
2 linguri iaurt

Se bat albusele spuma, se adauga zaharul . Separat se amesteca galbenusele cu uleiul si iaurtul.Se toarna peste albusele batute , iar la final se adauga macul. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt(eu am pus in tava patrata de 20x20) si se da la cuptor. Se scoate si se taie blatul bucati.

GLAZURA

30 gr ciocolata amaruie
1-2 linguri de frisca lichida

Se pun pe foc mic pana se omogenizeaza si se toarna peste bucatile de blat taiate.

Ornat
Frisca batuta
       

31.08.2011-67kg; 11.08.2012-50,6kg
23.04.2013-Diso 2: 56 kg
23.05.2013-52,9 kg
28.06.2013-51,4 kg stop diso start mentinere
Find all posts by this user
03-02-2013, 07:01 PM (This post was last modified: 03-02-2013 07:42 PM by Dea.)
Post: #679
RE: RETETELE CUCUIETELOR
PRAJITURA BOUNTY


BLAT
3 oua
3 linguri zahar
2 linguri de ulei
2linguri de nessquik
3 linguri faina
1/2 praf de copt


CREMA
400ml lapte
4 linguri gris
6 linguri zahar
100 ml frisca lichida
100 gr nuca de cocos

Se pune la fiert laptele cu frisca , grisul si zaharul pana se ingroasa apoi se amesteca cu nuca de cocos si se mai pune pe foc 2-3 min, apoi se pune peste platul insiropat.

SIROP
1 lingura zahar
100 ml lapte

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu laptele, se lasa pana se topeste zaharul si se insiropeaza blatul.

GLAZURA
100 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata alba
75 ml frisca lichida

Se taie ciocolata bucati se pune frisca, apoi se pun la topit si se pun peste crema.
Se da la frigider
   

31.08.2011-67kg; 11.08.2012-50,6kg
23.04.2013-Diso 2: 56 kg
23.05.2013-52,9 kg
28.06.2013-51,4 kg stop diso start mentinere
Find all posts by this user
03-04-2013, 04:27 PM (This post was last modified: 03-04-2013 04:28 PM by Dea.)
Post: #680
RE: RETETELE CUCUIETELOR
BRIOSE CU COCOS(fara faina, fara ulei , fara praf de copt)

BLAT
2 oua
1 lingura de zahar brun
4-5 linguri de nuca de cocos.

Se bat albusele spuma, se adauga zaharul, se mixeaza pana devine o bezea lucioasa, se adauga galbenusele, iar apoi se pune nuca de cocos. Se omogenizeaza si se pun in forme de briose(am pus in forme mai maricele si mi-au iesit 5 briose).
Acest blat ar merge folosit de minune si la alte prajituri.

GLAZURA
60 gr ciocolata alba
2 linguri frisca lichida

Se topesc si se pun peste briose.

DECOR
Merisoare

       

Ps: se pot orna cu ce doritiSmile

31.08.2011-67kg; 11.08.2012-50,6kg
23.04.2013-Diso 2: 56 kg
23.05.2013-52,9 kg
28.06.2013-51,4 kg stop diso start mentinere
Find all posts by this user
03-11-2013, 11:47 PM (This post was last modified: 03-11-2013 11:48 PM by Adriana22.)
Post: #681
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Cheesecake fara coacere

100g biscuiti integrali
250g branza dulce (eu am folosit varianta dietetica)
iaurt (eu am pus cam 2 lg)
zahar (dupa gust, in functie de cat de dulce doriti)
esenta vanilie, lamaie etc (dupa plac)
1 zahar vanilat
unt (cat sa inmuiati si legati biscuiti; eu, din lipsa de unt in casa, am pus o lingurita de ulei de s.s)
1 plic gelatina

Biscuitii de zdrobesc/maruntesc (cu mana, sau la robot), si pe pun pe foc cu untul, cat sa se inmoaie si lege putin. Se lasa sa se raceasca si apoi se pun in tava, se uniformizeaza si se preseaza cu ajutorul unei linguri.

Separat, se mixeaza branza cu zaharul, zaharul vanilat, esentele si iaurtul. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe plic si se mixeaza cu amestecul de branza.
Amestecul se pune peste blatul de biscuiti. Se poate orna cu ce fructe dorim - eu am pus cateva merisoare uscate. Peste acestea am pus un plic de tort gelee, dar nu este obligatoriu.
Se da la frigider, cel putin 2-3 ore.

Asa arata la sfarsit        

PANTERA LILA
Find all posts by this user
03-17-2013, 01:50 PM (This post was last modified: 03-17-2013 01:57 PM by mihaeyla.)
Post: #682
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Clafoutis aux poires et aux amandes (Prajitura cu pere si migdale)

Ingrediente :

450g pere din compot sau 5-6 pere mai coapte
2 oua intregi + 2 galbenusuri
200g zahar (eu am pus doar 150g si a fost suficient de dulce!)
60g pudra de migdale
40g faina
45 cl lapte
50 g migdale feliate
un varf de sare
20g unt pt tapetat, 1 lg zahar integral

Si incalzeste cuptorul la 200grade (termostat 6-7)
Se tapeteaza o forma cu unt si se presara zaharul integral.
Se taie perele in sferturi (curatate daca sunt proaspete).
Intr-un castron se amesteca ouale + galbenusurile si zaharul, apoi se bat cu telul pana cand se albesc.
Se adauga pudra de migdale, faina, un varf de sare, apoi laptele, treptat, amestecand bine pt a evita formarea cocoloaselor.
Se repartizeaza fructele in forma si se varsa compozitia peste ele. Se presara migdalele si se lasa la cuptor aproximativ 40 min.
Se scoate din cuptor si se mai lasa putin in forma inainte de a se servi pt a se inchega mai bine.
   

h= 1.60
6.05.2012 52.5kg - Start diso

6.06.2012 49 kg - Stop diso Smile
6.06.2012 - 49 kg Start mentinere

5.07.2012-48.5 kg 7.10.12-48.6kg 10.01.13-48kg
Find all posts by this user
03-21-2013, 11:01 PM (This post was last modified: 03-26-2013 10:02 PM by monik_82.)
Post: #683
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Foi de napolitana cu crema
Super simpla! Se bat 4 oua cu 300 gr zahar si 2-3 lg cacao.Se amesteca continuu pe baie de aburi,pana se ingroasa.Cand s-a racorit,se amesteca cu un pachet unt/margarina si esenta,de care va place.Foaie-crema-foaie-crema-foaie.Se lasa la rece cu ceva greu peste ele(eu pun un fund de lemn,mai greut).Daca am prin casa, pun in crema nuca de cocos sau biscuiti sfaramati.

"Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma."
Find all posts by this user
03-26-2013, 05:46 PM
Post: #684
RE: RETETELE CUCUIETELOR
FIADONI
1/2kg de faina de grau dur se poaate obtine rajnind graul in masina-rajnita de cafea(sfat de la emira)
3-oua
1 lingurita de sare
1/2 pahar ulei
1/2 pahar apa calduta
amestecam tot si obtinem o pasta nici moale nici tare
apoi la masina de facut paste facem foi subtiri tip ca cele pt lasagna
dar daca nu vreti sa faceti pasta in casa puteti sa cumparati foi pt lasagna din comert din alea proaspete nu uscate

umplutura
7 oua
2 legaturi de patrunjel
300g carnati uscati-tocati bucatele mici,mici
500g de branza amestec uscata si sarata-oaie,telemea uscata,parmezan,cascaval razuit etc
eu am folosit o punga de branza amestecata care se cheama formaggi mixte(nu stiu daca se gasesc si la noi
amestecam tot intr un castron si am obtinut umplutura pt fiadoni

mod de preparare

fiadoni se fac cum doreste fiecare eu am facut in semi luna,am facut cerculete cu paharul iar in mijloc fiecaruia am pus umplutura si apoi am indoit si inchis pasta cu furculita, am presat bine marginile si deasupra am facut gauri cu furculita
apoi am dat cu ou deasupra si le am bagat in cuptor si le am lasat la copt pana au prins o culoare aurie

21.01.2011-start diso2-69.9 kg
27.11.2011-65 kg
27.12.2011-65 kg
28.12.2011-start mentinere
22.09.2012-start astro-71.2kg
22.10.2012-68kg
22.11.2012-64.1
22.12.2112-63kg stop astrao
IN VIATA SUNT O INVINGATOARE NU O INVINSA! PT CA VREAU POT MERIT!
Find all posts by this user
03-28-2013, 02:21 PM
Post: #685
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Tort de gris cu lapte de soia


1 litru lapte de soia
5 linguri zahar
10 linguri gris
esenta de rom
3 linguri nuca de cocos
1 lingura cacao
1 borcan dulceata

Glazura :2 linguri zahar 4 linguri apa 1 lingurita ulei 1 lingura cacao.


Laptele se pune la fiert cu zaharul si esenta de rom. Cand da in clocot se pune grisul in ploaie , mestecand continuu pana se ingroasa.
Se imparte compozitia in doua, in una se pune nuca de cocos iar in cealalta cacaoa.
Intr-un vas rotund se pune un rand de gris cu cocos, se unge cu dulceata, se pune gris cu cacao, se unde cu dulceata si tot asa pana se termina.

Glazura:
apa cu zaharul si uleiul se pun la clocotit , apoi se adauga cacaoa si se omogenizeaza bine si se pune peste tort.


   

31.08.2011-67kg; 11.08.2012-50,6kg
23.04.2013-Diso 2: 56 kg
23.05.2013-52,9 kg
28.06.2013-51,4 kg stop diso start mentinere
Find all posts by this user
04-02-2013, 05:11 PM
Post: #686
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Va aduc un desert simplu!!
Ganache de ciocolata neagra cu frisca aromata.


INGREDIENTE GANACHE:
100 ml frisca lichida
100 gr ciocolata neagra

Se pune pe abur frisca si ciocolata pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza, se pune apoi pe foc la fiert 3-4 min. Se lasa la racit si se da la frigider 30min -1 h.
Se scoate si se bate cu mixerul.

FRISCA AROMATA
100 ml frisca lichida
esenta de lamaie

Se pune esenta in frisca si se bate cu mixerul

DECOR
Ciocolata alba


Mi-au iesit 2 pahare!!

   

31.08.2011-67kg; 11.08.2012-50,6kg
23.04.2013-Diso 2: 56 kg
23.05.2013-52,9 kg
28.06.2013-51,4 kg stop diso start mentinere
Find all posts by this user
04-09-2013, 07:44 PM
Post: #687
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Budinca de branz cu fructe goji uscate


300 gr branza de vaci
1-2 linguri de zahar
esenta de migdale
esenta de rom
1 ou
1 lingura gris
1 lingura de fructe goji

Se amesteca branza cu zaharul si esentele,se adauga oul, grisul iar la final fructele, se omogenizeaza si se pune in tava cu hartie de copt.
Eu am avut o tava mica de 20x20
Se lasa la cuptor pana devine aurie

   

31.08.2011-67kg; 11.08.2012-50,6kg
23.04.2013-Diso 2: 56 kg
23.05.2013-52,9 kg
28.06.2013-51,4 kg stop diso start mentinere
Find all posts by this user
05-30-2013, 11:00 AM
Post: #688
RE: RETETELE CUCUIETELOR
Briose nectarine

Ingrediente:
3 nectarine
1 lingura smantana (lichida sau nu)
100g zahar
1plic praf de copt
80g unt
150g faina (eu am pus faina de secara ¾ si faina alba 1/4– de unde culoarea mai inchisa)
3 oua
1 lingura pudra de migdale
2 linguri de migdale feliate pt decor

1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade C (termostat 6) si se pregatesc formele de briose (eu am forme de silcon asa ca nu le mai tapetez cu nimic)
2. Se spala nectarinele si se taie in cubulete (eu am lasat si coaja)
3. Intr-un vas se bate untul topit cu zaharul, Se adauga ouale unul cate unul, apoi smantana. Se adauga faina, praful de copt, apoi pudra de migdale.
4. Se toarna in forme cam jumatate si se pun bucatile de nectarine, dupa care eventual se completeaza cu compozitie. Se presara feliutele de migdale crude peste ele.
5. Se dau la cuptor timp de 20 minute la 200grade (th.6). Cand sunt aurii si crescute frumo se scot din cuptor si se asteapta putin inainte de a le scoate din forme.
Nectarinele se pot inlocui cu orice alte fructe ! Mie mi-au iesit 9 briose-muffins. Se pot face si intr-o forma de prajitura sau de chec, dar atentie ca trebuie lasata mai mult la cuptor !
       

h= 1.60
6.05.2012 52.5kg - Start diso

6.06.2012 49 kg - Stop diso Smile
6.06.2012 - 49 kg Start mentinere

5.07.2012-48.5 kg 7.10.12-48.6kg 10.01.13-48kg
Find all posts by this user
Thread Closed 


Forum Jump:



Atentie! Publicitatea facuta in mesaje, la firme, clinici, saloane, aparate, tratamente si produse este interzisa. In caz contrar, administratorul site-ului isi rezerva dreptul de a reedita mesajele respective. Singura forma de reclama permisa este cea oficiala, prin contracte de publicitate.