Thread Closed 
PASTE FERICIT !
04-18-2011, 04:36 PM (This post was last modified: 04-19-2011 03:31 AM by Irina Reisler.)
Post: #1
PASTE FERICIT !
Topic dedicat Sarbatorii de Paste, ideilor legate de masa festiva. Aici poti posta si gasi retete traditionale, secrete din bucatarie, sfaturi pentru masa de Paste, idei pe care le-ai aplicat si care ti-au cucerit invitatii !

Paste fericit !    

ATENTIE ! RETETELE DE LA ACEST TOPIC NU SINT DIETETICE !

Salon By Irina Reisler - 0757.19.19.19
http://store.irinareisler.ro/
ireisler@gmail.com/0749.286.032
Visit this user's website Find all posts by this user
04-18-2011, 05:35 PM (This post was last modified: 04-18-2011 05:46 PM by iliana85.)
Post: #2
RE: PASTE FERICIT !
Buna ziua Irina,doamnelor!!
Irina-multumim pentru noul topic si Paste fericit!!
Va las reteta mea de Pasca:

Pasca moldoveneasca
Ingrediente pentru aluat:500g faina,25g drojdie de bere,250g zahar,200ml lapte,4 oua,100g unt,sare,coja rasa de lamaie
Ingrediente pentru unplutura:600g branza de vacuta,150g zahar,2 oua,2 pliculete zahar vanilat,100g stafide,50g gris,50g smantana,esenta de vanilie.
Mod de preparare: Se prepara maiaua:drojdia se dizolva intr-un pic de lapte caldut,1 lingura de zahar si 1 lingura de faina se acopera si se lasa 15 min la dospit,separat se amesteca faina,zaharul,laptele,untul topit dar nu fierbinte,ouale unul cate unul,sarea si coja de lamaie,se adauga maiaua cand este gata si se framanta bine pana aluatul devine moale si elastic,se acopera cu un prosop de bumbac umezit si se aseaza intr-un loc caldut pentru 1 ora.
Intre timp preparam umplutura amestecand indredientele de mai sus.
Din aceste ingrediente ies 2 pascute ..mici sau una mare....
Cand aluatul este crescut il impartim in doua ,din prima bucata intindem doua foi de dimensiuni potrivite pentru tavi,le asezam in tavi rotunde,iar din cealalta parte facem suluri subtirele si le impletim in 3,aceste impletituri se aseasa in jurul foii,in mijloc se toarna compozitia de branza ,se lasa in tavi sa mai creasca inca 1 ora,cand sunt crescute le ungem cu ou batut si le dam in cuptor la foc mediu pentru aproximativ 1 ora.
Pofta buna!
Si cateva consilii....
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,se scot de seara pentru a le folosi dimineata,
Ingredientele nu se pun toate de odata,de exemplu:punem faina si sarea,amestecam bine,adaugam ouale,unul,amestecam,inca unul,amesteca....etc
Aluatul framantat se acopra cu un servet umed,eu personal pun o folie transparenta si apoi servetul,asa aluatul nu se usuca la suprafata si isi pastreaza mai bine temperatura,si se aseaza intr-un loc caldut si ferit de curent
Pentru a va asigura ca nu se arde dedesupt folositi hartie de copt
Sper sa va fie de folos....Heart

14.05.2010-80kg_19.04.2011-62kg!stop diso
20.04-Mentinere!!
Vreau,pot,fac ..pentru ca Merit!!!!!!
Find all posts by this user
04-18-2011, 06:00 PM
Post: #3
RE: PASTE FERICIT !
Multumesc Irina! Heart
Iliana - suna tare bine reteta ta de pasca!

Eu deocamdata mi-am facut, in mare, meniul din prima si apoi din a doua zi.
Din produsele traditionale am sa fac pasca, cozonac, oua incondeiate si friptura de miel. Fac si drob, dar il fac din organe de pasare, nu de miel. Smile
Meniul va arata cam asa:
aperitive: oua incondeiate, branza telemea prospata cu ceapa verde, castraveti, ridichii, rosii, drob, salata de vinete, piftie de curcan, cascaval si rulouri de prosciutto
felul principal: friptura de miel, rulada de pui/dorada pe sare si salata de sezon (salata verde, ceapa verde, rosii, castraveti, ardei, ridichi)
desert: pasca si cozonac

Sper sa fac si poze la preparatele mele - dar ele vor urma dupa pregatiri!!
Spor sa aveti!


H=166 cm
Rez. diso: 04.08.10 – 12.05.11: de la 82.4 kg la 68.7 kg (minus 13.7 kg)
10 aug 11 - 70.6 kg (IMC 25.6)
10 apr 12 - 69.1 kg (IMC 25.1)
Find all posts by this user
04-18-2011, 10:00 PM
Post: #4
RE: PASTE FERICIT !
Irina,multumim pentru noul topic!Sper sa postez si eu curand!Am discutat cu Silvia si am hotarat o parte din meniu!
Iliana,studiez reteta!Pasca nu am una preferata ..inca!Smile
Lee, deja te-ai organizat,bravo!Smile

14.02'11-75kg,T=88,B=112,S=110,IMC=30,7
2.06'11=62.8kg Start mentinere
10.09.11=63kg DISO II
16.11.11=62kg
18.12.11=62kg!!!
20.01'12=61.5kg
Tinta:58kg
Find all posts by this user
04-18-2011, 10:25 PM (This post was last modified: 04-18-2011 10:35 PM by elena_paprika.)
Post: #5
RE: PASTE FERICIT !
Irina,multumesc ptr cameruta de SfPastiHeart
pot sa pun si programul?
Meniul:oua rosii,albastre si verzi,cozonac cu sampanie si ciocolata,pasca
ciorba de miel,friptura,spanac cu miel,drob miel
peste:pastrav pe sare,mujdei de usturoi verde
salata asortata,rosii,castraveti,ceapa verde,
branzeturi:urda,cas
fructe,cafea
cam acesta e meniul

PANTERA ALBASTRA
Zambeste, maine va fi mult mai frumos Smile
Find all posts by this user
04-19-2011, 12:11 AM (This post was last modified: 04-19-2011 12:11 AM by ana octavia.)
Post: #6
RE: PASTE FERICIT !
Irina, sar'na pentru camerutza Smile
Am de unde alege meniul Big Grin
Pentru inceput daca nu voi lua miel, voi face o ciorba radautzeana cu piept taiat feliat de curcan, si pulpe de curcan la cuptor.
Lista este deschisaSmile drob, voi servi mai mult ca sigur de la Elena Smile
Azi am facut piatza si am luat pere mari , zemoase , romanesti Smile

18.01.2010 85 kg
18.11.2010 62,5 kg stop diso
05.04.2011 61 kg
30.12.2011 58kg
Find all posts by this user
04-19-2011, 01:02 AM (This post was last modified: 04-19-2011 01:04 AM by VEROS24.)
Post: #7
RE: PASTE FERICIT !
ce frumoos sa avem o cameruta de PAsti --------Multumim Irina!muaah dulce!
azi am hotarat si noi ce vom face de PAsti -pai in prima zi la pranz mancam la restaurant caci suntem invitati ,iar ptr a doua zi ,inbinAM traditiile romanesti cu cele italiene pentru ca suntem cu batranelul de care avem grija .
Meniul nostru e cam asa :
Aperitiv: toba de pui ( prima data cand o voi face) ,cosulete de foietaj cu pateu de masline si de somon ,tartine cu crema de branza si masline,oua rosii cu salata de sfecla si hrean.
Felul intai : lasagna verzi cu sos de carne ;
FElul doi: costite de miel la gratar ,carnati proaspeti la gratar cu salata verde mixta ,anghinare la gratar si cartofi la cuptor
DEsert; pasca si cozonac cu nuca ,si face Iliana O prajitura cu branza si suc de portocale.,fructe (portocale,mere,pere,etc)Smile
va invit si pe voi si va astept cu mare drag! HeartHeart
anul trecut am facut niste mieluti din martipan tare frumusei ,cum se fac aici ,dar anul asta nu mai fac caci nu am forma si in plus sunt si tare dulci !daca gasesc pozica d eanul trecut ,aduc

08.04.2010-start diso1-106,5kg,tg120
10.02.2011=85kg
07.01.2013-107,6KG,START DISO 2
07/02-102,6kg
7/03= 99,4kg

stop diso
Nu-ti fie frica sa maninci ! Totul e sa maninci CORECT."-Irina Reisler
Find all posts by this user
04-19-2011, 01:39 AM (This post was last modified: 04-19-2011 01:40 AM by Ada.)
Post: #8
RE: PASTE FERICIT !
Irina-multumim de topicul dedicat sarbatoarei de pasti
Si eu mi-am stabilit meniul: pt vineri vreau sa fac sarmale si cozonac
iar pe dumineca:
aperitiv(il pregateste o cumnata):oua de pashti colorate,sunca, branzeturi, salata de vinete si de boeuf,ceapa verde ridichi....
apoi eu: supa de pui cu taitei
cartofi la cuptor care arata asa     cu pulpe de pui ,snitel de porc,rulada da carne macinata ...servite cu salata de cruditati
prajitura(alta cumnata)kinder,deliciu si mai un fel Big Grin
Mie nu imi place carnea de miel si nici ceilalti nu se omoara dupa ea ...asa ca am exclus-o din meniu!!!

H:1.67cm 18.01.2011-76.6kg
18.02.20011-69.8kg
18.03.2011-65.9kg....yesss
18.04.2011-64.2kgSmile
VREAU POT FAC PENTRU CA MERIT!!!
Find all posts by this user
04-19-2011, 02:06 AM
Post: #9
RE: PASTE FERICIT !
va aduc si eu o reteta de cozonac ... l-am facut de proba in duminica floriilor

ingrediente:300gr faina alba, 300gr faina integrala, un plic de drojdie, 125gr unt, 120gr iaurt, 100gr zahar brut, 70ml apa, 50ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 4 galbenusuri, un varf cutit de sare, coaja rasa de la o lamaie, crema de ciocolata

am amestecat ingredientele solide intru-un castron si ingredientele lichide in alt castron si le-am lasat la temperatura camerei cam o ora

apoi le-am pus la framantat in masina de paine la programul pentru aluaturi (a durat 15 min) dupa care am lasat aluatul sa dospeasca

dupa ce a dospit l-am scos pe un capac de lemn si l-am impartit in patru parti egale ... din fiecare aluat am facut cate o foaie pe care am uns-o cu crema de ciocolata si am rulat-o ... am impletit ruladele doua cate doua si le-am pus la copt in doua forme de cozonaci unse in prealabil cu margarina ... i-am mai last sa creasca putin in forme dupa care i-am bagat la cuptorul preincalzit ... cand au inceput sa se rumenesca i-am uns cu ou frecat cu miere si i-am mai lasat putin la cuptor

rezultatul ...        

"Perseverand, melcul a ajuns pe Arca lui Noe."
regim diso 07.09.2009/02.08.2011 : 101,7kg/73,8kg
regim diso 15.01.2012/19.07.2012 : 75,8kg/67,6kg
Find all posts by this user
04-19-2011, 03:12 AM
Post: #10
RE: PASTE FERICIT !
Vai ce frumos!! Mmmmmm ce nebunie de meniuri, ma imbiati si pe mine sa nu mai fiu o gospodina denaturata si sa fac bunatati de Pasti! Big Grin Vai ce frumuseti, ce bunatati, ce-mi place atmosfera romaneasca traditionala, ce-mi lipseste!

Aici se mananca ciocolata, dar noi n-am prea am imprumutat obiceiul.

Pasca voi face sigur una cu branza dulce si una cu smantana Smile, friptura de miel, iar drop am o reteta cu pui si ciuperci, iese super, sa o caut pe unde am scris-o ca sa nu-mi scape ceva si v-o aduc Smile.

Vai Moni ce cozo ai facuuut!!! Ada arata super cartofii!

Iliana am sa incerc reteta ta, mereu imi place sa incerc ceva nou, desi si eu tot moldoveneasca am facut tot timpul, numai ca eu nu fac maia (sunt prea lenesa Tongue) si iese Wink.

Spor la treburi!!

"Puterea si fericirea unei casute roz se afla in puterea si fericirea multimii, adica a doamnelor din casuta"
h=1,67 m
diso I 18.09.10 = 96 kg si 18.02.11 = 78 kg /start negative 18.05.11 si 02.09.11 = 73.5kg stop negative -motive sanatate - 03.12.11 = 74,9 kg start diso II tinta 63,5 kg
Find all posts by this user
04-19-2011, 06:26 AM
Post: #11
RE: PASTE FERICIT !
cine m-a pus pe mine sa vin pe aici la 10 seara??? fug repede!! Smile

Pantera Mov
start dieta: mai 2009 - 102kg
start diso: nov.22.09 - 83.7kg
stop diso: oct.22.10 - 62.8kg
mentinere: ian.22.11 - 62.4kg
Find all posts by this user
04-19-2011, 10:52 AM (This post was last modified: 04-20-2011 12:48 PM by leelooga.)
Post: #12
RE: PASTE FERICIT !
Uite ca uitasem de salata de boeuf - o sa fac cu carnitza de pui - am vazut intr-o revista un aranjament frumos si am sa-l fac si eu (cu ceapa verde pe margini - arata precum un coshuletz).
Cozonac am sa fac si din cel clasic, dar in premiera am sa fac si cozonac kranz (cu zahar ars deasupra) - am gasit reteta pe un blog si mi s-a parut super, asa ca mi-am notat-o, acum sper sa-mi si iasa...Big Grin
Peste tot (adica si la cozonac si la pasca) am sa fac coca in masina de paine - e mai usor si mi-a iesit de fiecare data ok.

Va tin la curent! Smile


H=166 cm
Rez. diso: 04.08.10 – 12.05.11: de la 82.4 kg la 68.7 kg (minus 13.7 kg)
10 aug 11 - 70.6 kg (IMC 25.6)
10 apr 12 - 69.1 kg (IMC 25.1)
Find all posts by this user
04-19-2011, 11:33 AM
Post: #13
RE: PASTE FERICIT !
cozonacul krantz e si la retetele cucuietelor, facut de mikifix, cu poze, cu tot ce trebuie, ca sa ne convinga Tongue !

Salon By Irina Reisler - 0757.19.19.19
http://store.irinareisler.ro/
ireisler@gmail.com/0749.286.032
Visit this user's website Find all posts by this user
04-19-2011, 02:46 PM (This post was last modified: 04-19-2011 02:47 PM by ralu_ba.)
Post: #14
RE: PASTE FERICIT !
Dragele mele, eu deja m-am apucat de bucutarit pentru Paste pentru ca sotul imi pleaca intr-o delegatie de joi si trebuie sa-i dau si lui ceva sa simta ca e sarbatoare. Aseara am facut o tarta picanta cu ton, nici noi nu ne omoram dupa miel Smile

Asadar:

RULADA PICANTA CU TON

Aluatul:
- 330 g. faina
- 1 plic praf de copt
- o lingura ulei de masline (eu am pus ulei de ss)
- 80 g. unt
- 1 galbenus
- 100 g spanac fiert, bine scurs
- sare, piper
Intr-un castron se pun: faina, praful de copt, sarea, piperul, uleiul, untul si galbenusul. Se adauga spanacul facut piure si se amesteca bine, bine, pana se obtine un aluat frumos si verde. Aluatul se lasa sa se odihneasca 2-3 ore.

Umplutura:
- 2 doze de ton in suc propriu sau in apa, maruntit
- 100 g. masline verzi
- 1 doza rosii pasate
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- sare, piper, oregano, ardei iute sau chilli, in functie de cat de picanta va place

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit un pic. Se adauga maslinele verzi taiate, rosiile taiate marunt, sarea, piperul, oregano si ardeiul iute/chilli si lasam pe foc pana se evapora lichidul. Lasam sa se raceasca.

Din aluat se iau 3/4 din cantitate si se intinde o foaie, se pune in forma de tarta unsa, se inteapa cu o furculita si se coace cca 10 minute in cuptorul preincalzit la cca 210 grade.Se scoate tarta din cuptor si se adauga compozitia racita. Nivelam frumos.Din restul de aluat, intindem o foaie pe care o punem usor deasupra tartei, apasand usor sa se aseze bine. Indreptam cat mai frumos marginile. Se coace 30 minute la 200 grade.

A fost prima data cand am incercat-o insa sotul mi-a spsu ca a iesit delicioasa! Diseara va fac si poze si vi le aduc!Smile

10.01.2011-85,5kgAngry;23.01.2011-80,5kg;23.04.2011-71,8kg- start diso;24.05.2011-70,2kg;24.06.2011 - 68,4kg; 29.07.2011-67,9kg;29.08.2011-67,7kg;29.09.2011-66,5kg
Find all posts by this user
04-19-2011, 05:11 PM (This post was last modified: 04-19-2011 05:12 PM by VEROS24.)
Post: #15
RE: PASTE FERICIT !
ce-mi place topicul astaaa Big Grin
Monica,Ada-multumim de pozicile apetitoase Tongue
RAlu-interesanta reteta!multumim
am gasit cateva pozici de Anul trecut ,ouale     ,cosuletul pentru sfintit     si mielutii facuti pentru prima data Blush     si pasca    

08.04.2010-start diso1-106,5kg,tg120
10.02.2011=85kg
07.01.2013-107,6KG,START DISO 2
07/02-102,6kg
7/03= 99,4kg

stop diso
Nu-ti fie frica sa maninci ! Totul e sa maninci CORECT."-Irina Reisler
Find all posts by this user
Thread Closed 


Forum Jump:



Atentie! Publicitatea facuta in mesaje, la firme, clinici, saloane, aparate, tratamente si produse este interzisa. In caz contrar, administratorul site-ului isi rezerva dreptul de a reedita mesajele respective. Singura forma de reclama permisa este cea oficiala, prin contracte de publicitate.